Campingrecept: Macaroni met smac!
Je twee ons groenten moet je morgen maar even vergeten, want voor vandaag staat macaroni met smac op het menu! Of tenminste, het is een goed idee voor op de camping. De kinderen lusten het, het is best easy en je kunt makkelijk voor twee dagen koken. Groot voordeel van dit gerecht is dat je alle ingrediënten lang kunt bewaren, dus altijd handig voor de back-up.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen, die de volgende avond ook nog wel een bord lusten.
- elleboogjes macaroni (ongeveer 400 gram voor 4 personen)
- blikje smac (of luncheon meat)
- 3 uien
- 3 biologische eieren
- jonge geraspte kaas
- maggi of aromat
Snij de uien in stukjes en bak ze lekker lang in een koekenpan tot ze zacht en bruin zijn.
Zet ondertussen een pan water op en kook de macaroni volgens de verpakking.
Kluts de eieren en bak een omelet. Snij na het bakken de omelet in kleine stukjes.
Snij de smac in kleine blokjes.
Als de macaroni klaar is, giet je deze af en doe je er direct de smac, uien en omelet bij. Strooi ook de helft van het zakje geraspte kaas in de pan. Lekker roeren en meteen opdienen.
Op het bord kun je er naar believen nog iets meer kaas of maggi op doen… SMULLEN!!
Ik maak graag deze versie zonder tomatenpuree of ketchup. De gesmoorde uien en gebakken ei geven al een lekkere zoete smaakt. Maggi of aromat hoort er wel een beetje bij, maar dat is meer jeugdsentiment dan wijsheid 🙂
Ohja! En de volgende dag gewoon even opwarmen in de koekenpan. Nóg lekkerder!
Eet smakelijk!
Zo af en toe deel ik een lekker campingrecept op Komwegaankamperen.nl. Campingrecepten zijn wat mij betreft voedzame, maar toch makkelijk recepten die snel klaar zijn. Uiteraard mogen de campingklassiekers of de absolute skottelbraai-toppers niet ontbreken! Heb je tips? Laat dan hieronder een reactie achter of op de Facebookpagina van Komwegaankamperen.nl of verstuur een berichtje via het contactformulier!
-0 Reactie-